Σεμινάρια Αυτοάμυνας μάχης στο έδαφος

Ενδυναμώστε τον εαυτό σας: 

Παρακολουθήστε τα Σεμινάρια 

Αυτοάμυνας μάχης στο έδαφος.

Ένα μάθημα αυτοάμυνας για συγκρούσεις που περιλαμβάνουν μάχη εδάφους θα πρέπει να επικεντρώνεται σε πρακτικές τεχνικές και στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά σε πραγματικές καταστάσεις. Ακολουθεί μια ανάλυση του τι πρέπει να καλύπτει μια τέτοια εκπαίδευση:

1. Βασική κίνηση στο έδαφος και τοποθέτηση

Επίγνωση σώματος: Μάθετε πώς να κινείστε στο έδαφος, να διατηρείτε την ισορροπία σας και να χρησιμοποιείτε το σώμα σας αποτελεσματικά.

Διαφυγή από κοινές θέσεις: Εξασκηθείτε στη διαφυγή από τις πιο συνηθισμένες θέσεις, όπως το να είστε τοποθετημένοι, παγιδευμένοι σε πλευρική, ύπτια ή πρηνή θέση.

2. Αμυντικές τεχνικές

Μπλοκάρισμα και φύλαξη: Μάθετε να αμύνεστε από γροθιές, αγκώνες ή άλλα χτυπήματα ενώ βρίσκεστε στο έδαφος.

Προστασία από πνιγμό: Τεχνικές για την πρόληψη και τη διαφυγή διαφόρων τύπων τσοκ, όπως τσοκ οπίσθιο, ή τσοκ με γκιλοτίνα.

Grip Breaks: Πώς να σπάσετε τη λαβή ενός αντιπάλου εάν προσπαθήσει να σας ελέγξει στο έδαφος.

3. Τεχνικές απόδρασης

Mount Escapes: Τεχνικές διαφυγής όταν κάποιος σας κρατάει στο έδαφος ανεβασμένος επάνω σας.

Διατήρηση και αποκατάσταση γκαρντ: Πώς να ανακτήσετε τον έλεγχο της γκαρντ εάν ένας αντίπαλος περάσει τα πόδια σας.

Όρθιος: Μέθοδοι για να σηκωθείτε με ασφάλεια στα πόδια σας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο επίθεσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

4. Επιθετικές τεχνικές

Κλειδώματα: Η βασική υποβολή ισχύει με βραχίονες, τρίγωνα και κλειδαριές αρθρώσεων που είναι πρακτικές σε σενάρια αυτοάμυνας.

Χτύπημα από το έδαφος: Πώς να χτυπήσετε αποτελεσματικά ενώ βρίσκεστε στο έδαφος, όπως χτυπήματα με τον αγκώνα ή επάνω κλωτσιές.

Sweeps και Reversals: Τεχνικές αναστροφής κακής θέσης, μετατροπής της άμυνας σε επίθεση.

5. Εκπαίδευση με βάση το σενάριο

Προσομοιωμένες επιθέσεις: Εξασκηθείτε στην άμυνα ενάντια σε ρεαλιστικές επιθέσεις, όπως το να σας χτυπήσουν στο έδαφος ή να σας επιτεθούν ενώ είστε ξαπλωμένοι.

Πολλαπλοί Επιτιθέμενοι: Στρατηγικές για την αντιμετώπιση περισσότερων του ενός αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένου του πότε και του τρόπου απεμπλοκής και απόδρασης.

Όπλα Άμυνας: Άμυνα ενάντια στα όπλα (μαχαίρια, όπλα) ενώ βρίσκεστε στο έδαφος, εστιάζοντας στην επιβίωση και τον αφοπλισμό όταν είναι δυνατόν.

6. Ψυχολογική Προετοιμασία

Στρες: Προπόνηση υπό στρες για την προσομοίωση της έκρηξης αδρεναλίνης και της πίεσης μιας πραγματικής αντιπαράθεσης.

Λήψη αποφάσεων: Πότε πρέπει να εμπλακείτε, πότε να αποκλιμακώσετε και πότε να φύγετε, εστιάζοντας στην επίγνωση της κατάστασης και στην εκτίμηση κινδύνου.

7. Νομικά και ηθικά ζητήματα

Κατανόηση του Νόμου: Εκπαίδευση σχετικά με τις νομικές πτυχές της αυτοάμυνας, συμπεριλαμβανομένου του τι θεωρείται εύλογη ισχύς.

Ηθικές Επιπτώσεις: Συζήτηση των ηθικών θεωρήσεων της χρήσης βίας, ειδικά σε καταστάσεις όπου μπορεί να εμπλέκεται θανατηφόρα βία.

8. Φυσική κατάσταση & δύναμη

Προπόνηση δύναμης και αντοχής: Ασκήσεις για την οικοδόμηση της σωματικής δύναμης και αντοχής που είναι απαραίτητες για μάχη εδάφους.

Ευελιξία και ευκινησία: Κινήσεις που βελτιώνουν την ευελιξία που απαιτούνται για την αποτελεσματική κίνηση του εδάφους.

9. Οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Regular Sparring: Ελεγχόμενες συνεδρίες sparring για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την εφαρμογή τεχνικών σε ένα δυναμικό περιβάλλον.

Θετική Ενίσχυση: Ενθάρρυνση μιας νοοτροπίας ανθεκτικότητας και αυτοπεποίθησης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή υπεράσπιση του εαυτού.

Η ενσωμάτωση αυτών των στοιχείων σε ένα μάθημα αυτοάμυνας μπορεί να προσφέρει στους μαθητές ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεξιοτήτων για να χειρίζονται καταστάσεις μάχης εδάφους στην καθημερινή ζωή, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλειά τους και την πρακτικότητα των τεχνικών που έχουν μάθει.

Κάντε το πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση σας 

Εγγραφείτε σήμερα!

 

Πληροφορίες – Εγγραφές:

info@coregroup.gr   

Τηλ.: 6947 847 969